Showcase 2023

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a jazz és az élő elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. Dalai műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek, és a pillanatot megragadó improvizáció egységesíti. 

A felvidéki születésű énekes-dalszerző eredetileg klasszikus énekesnek készült, később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán diplomázott. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fesztiváljára, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban, fesztiválokon, és számos külföldi koncertet is adott már. 2018-ban mutatta be “Salt” című debütáló szerzői nagylemezét. “Northern Song” c. dalának animációs videoklipje bekerült a Magyar Klipszemle versenyprogramjába, első magyar nyelvű, “Pillangó” című szerzeménye pedig A Dal című műsorban versenyzett. 
Legújabb, “Körbeér” című EP-jén, melyet idén tavasszal teltház előtt mutatott be a Magyar Zene Házában, ezúttal magyar nyelven szólalnak meg Ildikó hol éteri, hol pszichedelikus színekkel játszó szerzeményei. Az énekes-dalszerző érzékeny megszólalását három hangszeres művész – Gyémánt Bálint, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc – sokoldalú és lendületes játéka teszi teljessé.

2023.11.08.
22:45
23:15
Papírkutya
Pop